Visa kas geriausia iš kartos į kartą
Apie daryklą
Istorija
1993 metais mažame Aukštaitijos miestelyje – Pakruojyje, privačioje namų valdoje, buvo įkurta privati V. Daujoto įmonė Davra, kurios pagrindinė veikla buvo alaus gamyba ir mažmeninė prekyba. Tuo metu Daujotų alaus darykla gamino šiame krašte populiarų kaimišką alų. Alus buvo gaminamas mediniuose kubiluose, kurių vienas buvo reikalingas salyklo apcukrinimui, kitas – misos fermentavimui, o viso buvo galima pagaminti iki 200 litrų per dieną. Jaunas alus buvo košiamas į ąžuolines statines, kuriomis buvo tiekiamas į prekybą. 2005 metais Daujotų darykla pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę ir perkelta į naują alaus daryklą, kuri yra įsikūrusi nuostabioje Kruojos upės pakrantėje. Daujotų alaus darykla šiuo metu yra subūrusi kruopštų ir atsakingą kolektyvą, nuolat siekiantį pateikti vartotojams tik patį kokybiškiausią alų.
Tikslas
Daujotų alaus darykla jau daugiau nei 30 metų valdoma išskirtinai tik Daujotų šeimos ir yra viena iš nedaugelio privataus Lietuviško kapitalo alaus daryklų, kurios sudaro atskirą ir unikalų Lietuvos alaus pramonės sektorių. Mūsų tikslas – nuolat tobulinti alaus gamybos procesą, skleisti tikro alaus vertybes, taikant pažangias alaus gamybos technologijas.
Koncepcija
Privačios šeimos alaus daryklos koncepcija reiškia tai, jog gamyboje naudojamos tik aukščiausios kokybės žaliavos ir ingredientai, siekiama ne kiekybės, o kokybės. Iš kartos į kartą perduodamos gyvo alaus tradicijos bei vertybes. Be kita ko, alaus darykla prisideda investuojant į vietos žmones, bendruomenes ir aplinkosaugos projektus. Visa tai leidžia kurti ne tik socialiai atsakingą vietos verslą, bet ir užtikrinti regioninį alaus gamybos tradicijų puoselėjimą.
Gamybos procesas
Kviečiame pasižiūrėti alaus pilstymo procesą, atliekamą mūsų alaus darykloje, naudojant aukščiausios kokybės technologijas.